Jóga felnőtteknek

a

Jógaórák felnőtteknek

Stúdiónkban nem csak az ifjabb korosztálynak és a kismamáknak, hanem a felnőttek számára lehetővé tettük, hogy elsajátítsák a jógázást. Felnőtt jógaóráink felépítésekor a nők kiemelt figyelmet kaptak, a női jóga keretében. 

Csoportos óráink kezdő szintre épülnek. 

Óráink

Az óra célja a nőies, befogadó minőségünk tudatosítása, megélése, támogatása.
A gyakorlás során végzett ászanák a női egészség szempontjából kiemelten fontos területeket erősítik, rugalmasítják, nyújtják.

A gyakorlás lényege, hogy áramlóan el tudj merülni a belső csendedben, és alkalomról alkalomra felfedezd és oldani tudd a testedben lévő esetleges feszültségeket, gátakat, amelyek fizikai, lelki vagy szellemi nehézségek elé állíthatnak.
A rendszeres gyakorlás segít tiszteletben tartani a női test ciklikusságát, támogatja a testi-lelki termékenységet, oldja az esetleges fájdalmakat, csökkenti a PMS tüneteket, a testtudatosság megteremtésével pedig támogatást nyújt a valódi szükségleteink felismeréséhez.

Az óra az érzelmi, tudati és fizikai blokkok oldását segíti elő annak érdekében, hogy egyre őszintébben merj magadra, magadba és a kapcsolataidra nézni, illetve azokban élni.

A gyakorlás a kínai öt elem, vagy öt változó állapot körforgásán alapszik, a blokkok oldását a hozzájuk kapcsolódó meridiánok nyújtásával érjük el. A csoportos órák során a kínai szervóra szerint haladunk alkalomról alkalomra, minden órán egy meridiánpárra fókuszálva (sorrendben: tüdő-vastagbél; gyomor-lép-hasnyálmirigy; szív-vékonybél; hólyag-vese; szívburok-hármas melegítő; epehólyag-máj; illetve a kormányzó-befogadó vezetékek).

Ez az óra egy elmélyült, fókuszált gyakorlást jelent. Egy-egy ászanát 3-5 percen keresztül tartunk ki a figyelem tudatos irányítása mellett, amelyet segítő kérdésekkel, mondatokkal támogatunk meg. Az ászanákat eszközök segítségével végezzük annak érdekében, hogy kerüljük az intenzív erőkifejtést, és a hangsúly a nyújtásra, a relaxált állapotban való befelé figyelésre kerüljön.

Az óra célja a mindennapos feszültségek oldása a teljes test átmozgatásával.
A kezeletlen feszültségek felhalmozódnak a testünkben, ami hosszú távon nem csak mozgásbeli kényelmetlenséget (például állandósult hát- és nyakfájdalmat) okoz, de kihatással van a szerveink egészségére, az érzelmeinkre és a gondolkodásunkra is.

A gyakorlás egyaránt szolgál a megelőzésre, illetve a már kialakult negatív hatások mérséklésére. A rendszeres gyakorlással a test, az érzelmek és a gondolatok szintjén egyaránt elérhető a természetes ellenállóképesség és a rugalmasság fokozása, a határaid kijelölése, tiszteletben tartása.

A hétköznapok során gyakran észrevétlenül és akaratlanul is kizsákmányoljuk a testünket. A test kimerítése fásultsághoz, állandó fáradtsághoz, idegeskedéshez, szorongáshoz és megmagyarázhatatlan fizikai tünetekhez is vezethet. A do-in egy japán mozgásforma, egy mozgásos meditáció, amelynek gyakorlása során szelíden, erőszakmentesen és megértéssel fordulunk a testünkhöz és a testi érzeteinkhez. Belső képzelettel megtámogatott, gondoskodó mozgást végzünk, amelynek célja, hogy egyensúlyba hozzuk és felszabadítsuk a bennünk áramló életenergiát a testi-lelki-szellemi harmónia megélése érdekében.

A do-in könnyed gyakorlatai bármilyen életkorban és egészségi állapotban végezhetők. Betegség esetén nagyon jól alkalmazható kiegészítő technika az állapotunk megértésének, elfogadásának és javításának támogatására. 

a

Ismerkedj meg oktatónkkal!

Balla Lilla vagyok, jógaoktató és jógagyakorló. Tíz évvel ezelőtt találkoztam először a jógával, és a különböző munkáim kapcsán nagyjából ennyi ideje foglalkozom emberekkel, gyerekekkel, családokkal, elsősorban szociális területen. A jógaoktatáson keresztül életem két nagy elhívása találkozik: a tudatos mozgás és a másokkal való kapcsolódás.

A jóga egy egész életre szóló tanítás, ami támogat a félelmek, aggodalmak leküzdésében, ösztönöz a bátorságra, önmagam és a kapcsolataim mély megismerésére, és segíti az öröm mély megélését. A jóga számomra olyan erő, ami fizikai, lelki és tudati szinten is egyben tart, bátorít a mély intuíciók felismerésében és nem hagyja, hogy eltérjek az utamtól. Szembesít a saját gyengeségeimmel, sérülékenységemmel, nehézségeimmel, és támogat abban, hogy ezeket bátran fel merjem vállalni, hogy merjek élni. A jóga számomra a teljes szabadság megélésének lehetőségét jelenti.

balla lilla

Órarend és jelentkezés

Telefon (kattintásra hívható): 36309812102

Messenger üzenetben: Bátorságjóga

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
Kismamajóga Eszterrel
14.00 – 15.30
Kismamajóga Eszterrel
17.00 – 18.30
Kismamajóga Eszterrel
18.00 – 19.30

Hétfő

Kedd

Szerda

No orak available!