Kismamajóga

a

Kismamajóga

Miért jó dolog a kismamajóga?

a

A kismamajóga segít felkészülni a szülésre. A gyakorlatok kellemesen átmozgatják, nyújtják a testrészeket. A csípőt is ellazítják, ami a szülés során elengedhetetlen fontosságú. 

a

Az órák során végzett gyakorlatok fokozzák a vérkeringést, kiegyensúlyozzák a vérnyomást. A baba és a mama szervezete is megfelelő oxigénellátást kap ezáltal.

a

A kismamajóga segítségével enyhülnek vagy akár teljesen el is múlnak a panaszok: például a hát- és derékfájás, nehézlégzés, vizesedés, ízületi fájdalmak, görcsök megszűnnek. Így a babavárás is inkább örömteli élménnyé válik.

a

A mélyrelaxáció és a többi lazító technika jótékonyan hatnak a lélekre. Feloldják az esetleges félelmeket, érzelmi blokkokat. A várandós nők könnyebben áthaladnak a testi-lelki változásokon, amit új állapotukban élnek meg.

A kutatások azt mutatják, hogy aki a várandósság alatt rendszeresen jógázik, könnyebben, gyorsabban, legtöbbször természetes úton hozza világra a babáját, és a szülés után gyorsabban is regenerálódik.

a

Mi történik a kismamajóga-órán?

A kismama jógagyakorlást lassú áramlás, puha, lágy, hullámzó mozdulatok jellemzik. Minden jógagyakorlat megfelelően módosítva van, hogy az egyre növekvő pocakkal is kényelmes és biztonságos legyen. Az órám felépítésére jellemző, hogy kevés pózt tartunk ki, folyamatos gyakorlás a jellemző, szem előtt tartva, hogy kismamáim semmiképp ne terheljék túl magukat, illetve légzésük és pulzusuk a normál tartományban maradjon.

Óráim kis létszámú csoportokra épülnek, így minden résztvevő számára jut elegendő figyelem.

Mikortól vehetek részt a kismamajóga-órán?

Kismamajógára betöltött 13. héttől kezdve lehet járni, ha nem veszélyeztett terhességről van szó és az orvos is megengedi.
A gyakorlást egészen a 40. hétig lehet folytatni, valamint a 34-35. hét körül szoktunk ajánlani szülésfelkészítést az apukával, vagy a szülést támogató segítővel.

Hogyan tudok jelentkezni az órákra?

Óráinkra kismamajóga-oktatónknál, Eszternél tudtok jelentkezni Messengeren vagy telefonon a 36202304080 számon.

Ár: 4000 Ft/ 90 perc vagy 6 alkalmas bérlet 22 000 Ft

Kérjük, hogy 15 perccel korábban érkezzetek az órák előtt.

Óráink kiscsoportosak, a jelentkezési létszám limitált, így ne habozzatok jelentkezni!

Az órarendért pedig kattintsatok a lenti gombra, vagy görgessetek az oldal aljára.. 🙂

Rólam mondták...

Anna egy kisfiú édesanyja

Eszter óráihoz a terhességem második felében csatlakoztam. Korábban sosem jógáztam, de ez egyáltalán nem jelentett problémát. Az órákon nem csak ellazultunk, de Esztertől számtalan jó tanácsot és támogatást kaptunk végig, az itt elsajátított légzéstechnikákat pedig szülés közben is alkalmaztam - még a szülésznő is megdicsért, hogy milyen jól csinálom. A szülés komplikációmentes és gyors volt. Egyszóval Eszter remekül felkészített, minden kismamának csak ajánlani tudom őt! <3

Hogyan épül fel a kismamajóga-óra?

Légzőgyakorlatok elsajátítása

A légzőgyakorlatokkal megalapozzuk a gyakorlást, mely nemcsak az anya, hanem a baba számára is elengedhetetlen. Ezenkívül olyan speciális légzéseket tanítok meg a kismamáimnak, melyeket a vajúdás-szülés alkalmával hatékonyan tudnak majd alkalmazni.
A jógára jellemző folyamatos légzés-mozgás szinkron mélyíti a testtudatot, ami a szülésnél nagy előnyt jelent. A jóga testhelyzetek csökkentik a gerinc terheltségét, és felkészítik a medencét, a csípőt és a gát izmait a szülésre.

kismama relaxacio

Relaxáció

A test karbantartása mellett nagy figyelmet fordítunk az elme frissességére is, vezetett relaxációval és meditációval, mely nagyban segíti kismamáimat az áldott állapot megélésében, amiben az elfogadás és az elengedés egyaránt jelen van.

Gátizmok erősítése

Minden órámon nagy figyelmet fordítok a gátizmok erősítésére, pontos instrukciókkal látom el a kismamáimat, így be tudják iktatni, a mindennapjaikba, akár otthon is gyakorolhatják (5-10perc). Ez az az izomcsoport, ami fokozott igénybevételnek van kitéve a várandósság alatt. A belső szervek mellett a baba súlyát is tartani kell, ezért erősítjük a gáttájékot minden órán megfelelő légzés mellett, speciális módon. Az edzett, erős gátizomzat a vajúdás alatt jobban tágul, a szülést követően pedig gyorsabban regenerálódik, és a gátmetszés is elkerülhetővé válik.

kismamajoga
kismama torna

Kommunikáció a babával

A kismama-jógaóra utolsó blokkja a babakommunikációs relaxáció. Ez egy alvás nélküli pihenés, melyben a kismama a teste és elméje ellazítása mellett kapcsolódni tud a babájához.

a

Néhány szó a módszerről

Kismamajóga-óráim a Birthlight jógamódszeren alapulnak. Francoise Freedman antropológus dolgozta ki, a hatha jógát, és saját várandósságainak tapasztalatait ötvözve. A gyakorlatok egyszerre merítkeznek az ősi bölcsességből, és a születéssel kapcsolatos legújabb felfedezésekhez is igazodik. A Birthlight jóga arra törekszik, hogy a kismamák minimális beavatkozással szülhessenek – azt is elismerve, hogy ez nem mindig lehetséges, hiszen komplikációk, egyéni helyzetek bármikor felléphetnek. Az érzelmi jóllét elérése, fenntartása a test “táplálásán”, edzésén keresztül – ez a Birthlight jógamódszer lényege.

A Birthlight jóga a hatha jóga statikus testhelyzeteit hol lágyítva, hol dinamikussá téve alakította a várandós test szükségleteihez. Az ászanák (testhelyzetek) erősítik/nyújtják az izmokat, szalagokat. Feloldják az izomban tárolt feszültségeket, igazodva a lazább izületekhez, csillapítva olyan kellemetlen tüneteket, mint fájó derék, vizesedés, reflux, nehéz légzés stb. A légzőgyakorlatok tudatossá teszik a légzést, ami nemcsak a várandósság alatt (feszültségoldó, szorongáscsillapító légzés, hasi légzés), de szüléskor (fájdalomcsillapító, gátlazító légzések) is nagy segítség. A mozgást a légzéssel összehangolva a mozdulatok tudatossá válnak, illetve a légzésfigyelés közben az elme megpihen.

Minden óra tartalmaz gátizomtornát és vezetett mélyrelaxációt, ahol a kismamák felveszik a babáikkal a kapcsolatot, illetve végre akkor is pihennek, ha ez otthon már a nagy pocak miatt nem megy. A 35. hét után javasolt szülőpozíciós jógaórán a kismamák a segítőjükkel együtt készülhetnek célzottan a vajúdásra, szülésre, vajúdópozíciók, légzések gyakorlásával, tovább segítve az egymásra, illetve a szülésre való ráhangolódást.

Sok szeretettel várlak órámon!

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
Kismamajóga Eszterrel
14.00 – 15.30
Gyerekjóga Eszterrel
16.30 – 17.30
Kismamajóga Eszterrel
17.00 – 18.30
Kismamajóga Eszterrel
18.00 – 19.30

Hétfő

Csütörtök

No orak available!

Várunk sok szeretettel minden gyermeket (és szüleiket) jógaóráinkon! Coaching szolgáltatásaink pedig az egész családnak segítséget nyújthatnak.

Látogass el Facebook-oldalunkra!