Kismamajóga

a

Kismamajóga

Kislétszámú csoportok, jó hangulat és maximális odafigyelés jellemzi óráimat. Ráadásul Veled egy cipőben járó kismamákkal találkozhatsz.

Ha szeretnéd, hogy a lehető legtöbb figyelmet kapd, testreszabottan a saját igényeidre, jelentkezz egyéni kismamajóga-órámra.

Az egyéni kismamajóga-óra után levezetésként kismamamasszázst is igénybe vehetsz. Az édesanyának és a babának is valódi feltöltődés.

Miért érdemes kismamajógára járni a várandósságod alatt?

a

A kismamajóga segít felkészülni a szülésre. A gyakorlatok kellemesen átmozgatják, nyújtják a testrészeket. A csípőt is ellazítják, ami a szülés során elengedhetetlen fontosságú. 

a

Az órák során végzett gyakorlatok fokozzák a vérkeringést, kiegyensúlyozzák a vérnyomást. A baba és a mama szervezete is megfelelő oxigénellátást kap ezáltal.

a

A kismamajóga segítségével enyhülnek vagy akár teljesen el is múlnak a panaszok: például a hát- és derékfájás, nehézlégzés, vizesedés, ízületi fájdalmak, görcsök megszűnnek. Így a babavárás is inkább örömteli élménnyé válik.

a

A mélyrelaxáció és a többi lazító technika jótékonyan hatnak a lélekre. Feloldják az esetleges félelmeket, érzelmi blokkokat. A várandós nők könnyebben áthaladnak a testi-lelki változásokon, amit új állapotukban élnek meg.

A kutatások azt mutatják, hogy aki a várandósság alatt rendszeresen jógázik, könnyebben, gyorsabban, legtöbbször természetes úton hozza világra a babáját, és a szülés után gyorsabban is regenerálódik.

a

Mi történik a kismamajóga-órán?

A kismama jógagyakorlást lassú áramlás, puha, lágy, hullámzó mozdulatok jellemzik. Minden jógagyakorlat megfelelően módosítva van, hogy az egyre növekvő pocakkal is kényelmes és biztonságos legyen. Az órám felépítésére jellemző, hogy kevés pózt tartunk ki, folyamatos gyakorlás a jellemző, szem előtt tartva, hogy kismamáim semmiképp ne terheljék túl magukat, illetve légzésük és pulzusuk a normál tartományban maradjon.

Óráim kis létszámú csoportokra épülnek, így minden résztvevő számára jut elegendő figyelem.

Mikortól vehetsz részt a kismamajóga-órán?

Kismamajógára betöltött 13. héttől kezdve lehet járni, ha nem veszélyeztett terhességről van szó és az orvos is megengedi.
A gyakorlást egészen a 40. hétig lehet folytatni, valamint a 34-35. hét körül szoktunk ajánlani szülésfelkészítést az apukával, vagy a szülést támogató segítővel.

Rólam mondták...

Melánia egy kislány leendő édesanyja

(Páros szülésfelkészítés) Voltunk már korábban egy hasonlón, de ez sokkal jobban tetszett, főleg a gyakorlatias része. Szóval összefoglalva tényleg nagyon élveztük és újabb hasznos infókkal gazdagodhattunk. Meg a szoptatós tanácsokat is hasznosnak tartottuk, nem is gondoltuk volna hogy ez ennyire összetett és bonyolult dolog és hogy mennyi mindenre oda kell figyelni. Illetve még a kellemes, nyugodt, meghitt környezetet is kiemelném.

Ági egy kislány édesanyja

Heti egy alkalommal jártam Eszterhez, aki mindig nagyon közvetlen volt és bensőséges hangulatot teremtett az órákon. A kb. öt hónap alatt, amíg Eszterhez jártam, felkészített különféle vajúdást segítő technikákra, a szüléskor alkalmazandó légzéstechnikákra valamint a gátizomtorna fontosságára is felhívta a figyelmet. Mindezek rengeteget segítettek és magabiztosságot adtak nekem a szülésnél. Ezen felül nagy segítség volt még, hogy nem csupán a testemet mozgathattam át az Esztyoga-n, hanem hasonló élethelyzetben lévő kismamákkal volt lehetőségem az aktuálisan engem foglalkoztató témákat/kérdéseket átbeszélni. Szívből ajánlom mindenkinek aki szeretne tudatosan készülni a szülésre és a baba érkezésére!

Judit egy kisfiú édesanyja

Hálásan köszönünk minden közös jógázást, és alig várjuk, hogy a fiam ismét gyakoroljon veled. Nagyon szeret hozzád járni, megkedveltünk téged!

Dóra egy kislány édesanyja

"Nem voltam soha jógázni, de őszintén nagyon hálás vagyok mindenért, amit tanultam tőled. Ma megérkezett a pici, és hatalmas segítség volt minden légzőgyakorlat, és minden, amit mondtál a szülésfelkészítőn. Nagyon köszönöm! Szuperül és gyorsan ment, persze fájt, de minden perce megérte! Köszönöm mégegyszer, és amint lesz alkalom rá, remélem, mielőbb tudok újra járni hozzád valamilyen formában!"

Anna egy kisfiú édesanyja

Eszter óráihoz a terhességem második felében csatlakoztam. Korábban sosem jógáztam, de ez egyáltalán nem jelentett problémát. Az órákon nem csak ellazultunk, de Esztertől számtalan jó tanácsot és támogatást kaptunk végig, az itt elsajátított légzéstechnikákat pedig szülés közben is alkalmaztam - még a szülésznő is megdicsért, hogy milyen jól csinálom. A szülés komplikációmentes és gyors volt. Egyszóval Eszter remekül felkészített, minden kismamának csak ajánlani tudom őt! <3

Hogyan épül fel a kismamajóga-óra?

Légzőgyakorlatok elsajátítása

A légzőgyakorlatokkal megalapozzuk a gyakorlást, mely nemcsak az anya, hanem a baba számára is elengedhetetlen. Ezenkívül olyan speciális légzéseket tanítok meg a kismamáimnak, melyeket a vajúdás-szülés alkalmával hatékonyan tudnak majd alkalmazni.
A jógára jellemző folyamatos légzés-mozgás szinkron mélyíti a testtudatot, ami a szülésnél nagy előnyt jelent. A jóga testhelyzetek csökkentik a gerinc terheltségét, és felkészítik a medencét, a csípőt és a gát izmait a szülésre.

kismama relaxacio

Relaxáció

A test karbantartása mellett nagy figyelmet fordítunk az elme frissességére is, vezetett relaxációval és meditációval, mely nagyban segíti kismamáimat az áldott állapot megélésében, amiben az elfogadás és az elengedés egyaránt jelen van.

Gátizmok erősítése

Minden órámon nagy figyelmet fordítok a gátizmok erősítésére, pontos instrukciókkal látom el a kismamáimat, így be tudják iktatni, a mindennapjaikba, akár otthon is gyakorolhatják (5-10perc). Ez az az izomcsoport, ami fokozott igénybevételnek van kitéve a várandósság alatt. A belső szervek mellett a baba súlyát is tartani kell, ezért erősítjük a gáttájékot minden órán megfelelő légzés mellett, speciális módon. Az edzett, erős gátizomzat a vajúdás alatt jobban tágul, a szülést követően pedig gyorsabban regenerálódik, és a gátmetszés is elkerülhetővé válik.

kismamajoga
kismama torna

Kommunikáció a babával

A kismama-jógaóra utolsó blokkja a babakommunikációs relaxáció. Ez egy alvás nélküli pihenés, melyben a kismama a teste és elméje ellazítása mellett kapcsolódni tud a babájához.

a

Jelentkezés és árak

Csoportos kismamajóga

Ár: 4500 Ft/ 90 perc vagy 6 alkalmas bérlet 24 000 Ft

Kérjük, hogy 15 perccel korábban érkezzetek az órák előtt.

Óráink kiscsoportosak, a jelentkezési létszám limitált, így ne habozzatok jelentkezni!

Az órarendet ide kattintva tekintheted meg.

Jelentkezés Messengeren keresztül (kattints a gombra)!

Egyéni kismamajóga

Ár: 12 000 Ft/ 60 perc

Jelentkezés Messengeren keresztül (kattints a gombra)!

Egyéni kismamajóga masszázzsal egybekötve

Ár: 20 000 Ft/alkalom

Jelentkezés Messengeren keresztül (kattints a gombra)!

Néhány szó a módszerről

Kismamajóga-óráim a Birthlight jógamódszeren alapulnak. Francoise Freedman antropológus dolgozta ki, a hatha jógát, és saját várandósságainak tapasztalatait ötvözve. A gyakorlatok egyszerre merítkeznek az ősi bölcsességből, és a születéssel kapcsolatos legújabb felfedezésekhez is igazodik. A Birthlight jóga arra törekszik, hogy a kismamák minimális beavatkozással szülhessenek – azt is elismerve, hogy ez nem mindig lehetséges, hiszen komplikációk, egyéni helyzetek bármikor felléphetnek. Az érzelmi jóllét elérése, fenntartása a test „táplálásán”, edzésén keresztül – ez a Birthlight jógamódszer lényege.

A Birthlight jóga a hatha jóga statikus testhelyzeteit hol lágyítva, hol dinamikussá téve alakította a várandós test szükségleteihez. Az ászanák (testhelyzetek) erősítik/nyújtják az izmokat, szalagokat. Feloldják az izomban tárolt feszültségeket, igazodva a lazább izületekhez, csillapítva olyan kellemetlen tüneteket, mint fájó derék, vizesedés, reflux, nehéz légzés stb. A légzőgyakorlatok tudatossá teszik a légzést, ami nemcsak a várandósság alatt (feszültségoldó, szorongáscsillapító légzés, hasi légzés), de szüléskor (fájdalomcsillapító, gátlazító légzések) is nagy segítség. A mozgást a légzéssel összehangolva a mozdulatok tudatossá válnak, illetve a légzésfigyelés közben az elme megpihen.

Minden óra tartalmaz gátizomtornát és vezetett mélyrelaxációt, ahol a kismamák felveszik a babáikkal a kapcsolatot, illetve végre akkor is pihennek, ha ez otthon már a nagy pocak miatt nem megy. A 35. hét után javasolt szülőpozíciós jógaórán a kismamák a segítőjükkel együtt készülhetnek célzottan a vajúdásra, szülésre, vajúdópozíciók, légzések gyakorlásával, tovább segítve az egymásra, illetve a szülésre való ráhangolódást.

Sok szeretettel várlak órámon!