Babajóga

a

Baba-mama jóga

Miért jó dolog, ha babáddal jógázol?

Az érintéssel együtt járó mozgás valószínűleg a legerősebb inger, ami újszülöttünket éri. A jógában ez a stimuláció a szülő és a csecsemő kölcsönös részvételével történik, a baba ritmusában. Az anyukák számára a jógapózok mély ellazulást eredményeznek, a csecsemők pedig megnyugszanak tőlük.

a

Gyorsítja a szülés utáni regenerációt

Hamarabb visszanyered a szülés előtti alakodat, ráadásul a babádat sem kell magára hagynod, hanem együtt mozoghattok. A rendszeres mozgás fokozatos visszavezetésében nagy segítség lehet a babás jóga.

a

Megelőzi a depressziót

A szülés utáni depresszió gyakori jelenség a frissen szült anyukáknál: az órák nem csak a mindennapi mókuskerékből zökkentenek ki, de hozzád hasonló kisbabás anyukákkal is találkozol, közösségben leszel.

a

Ellazít és fejleszti az idegrendszert

A babajógán észrevétlenül, játékosan fejlesztjük a pici idegrendszerét, mozgásérzékelését és egyensúlyérzékét. Ráadásul jóga után biztosan jobban és többet alszik majd a babád, az emésztést stimuláló „ászanák” pedig enyhítik a pocakfájást.

a

Elősegíti a korai szocializációt

A babajóga nem csak a babád és közted lévő kötődést erősíti, de a baba szocializációját is megkezdjük vele. Ebben ráadásul Te leszel a segítségére, ez pedig biztonságot ad mindkettőtöknek. Gyermeked később könnyebben beilleszkedhet az új közösségekbe.

A jóga erőforrás, melyből merítve a babák képesek lesznek a stressz hatékony kezelésére, és megtanulnak igazán ellazulni. Az érintés, a mozgatás és mozgás kombinációja sok érzékletet magában foglaló ingerlésként éri a babát.

a

Mikortól ajánlott a babajóga?

Kisbabás jóga

8 hetes kortól 8 hónapos korig. A babákat lágyan masszírozzuk, majd passzívan mozgatjuk, ringatjuk, hintáztatjuk, vagy ha épp aludni szeretne akkor hagyjuk pihenni, így több időd lesz magaddal foglalkozni.

Nagybabás jóga

8 hónapos kortól 2 éves korig. A babák ekkor már lassan elkezdik utánozni a mamák által végzett gyakorlatokat, így számukra másfajta gyakorlatsort érdemes összeállítani, mint az egészen piciknek.

Természetes szülés után a 6 hetes orvosi kontrollt követően fokozatosan el lehet kezdeni, folytatni a jógázást, figyelve testünk jelzéseit. 

Császármetszés esetén 3 hónapos kortól ajánlott a babajóga, ha az orvosod is engedi.

Hasznos tudnivalók a babajóga-órákhoz

Nálunk fő a kényelem!

Javasoljuk, hogy légy türelmes a kisbabáddal, ha az első pár alkalommal nyűgösebb az órán. Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához.

Akkor se ess kétségbe, ha a babád sír vagy épp megéhezik! A konyhában tudsz melegíteni, az öltözőben, vagy a galérián kialakított szobákban meg tudod szoptatni, tisztába tudod tenni.

Mit hozzak magammal?

Kényelmes ruházatot és mindent, amire a babának szüksége van: váltás pelus, ruha, cumi, kedvenc alvós plüss, bármi egyéb.

Hogy juthatsz el hozzánk?

A stúdió a 2.emeleten van, de a liftig sajnos pár lépcsőfokon is túl kell jutni. Így, ha megteheted, akkor hordozókendővel gyertek jógázni.

babas mamas joga

Várunk sok szeretettel minden gyermeket (és szüleiket) jógaóráinkon! Coaching szolgáltatásaink pedig az egész családnak segítséget nyújthatnak.

Látogass el Facebook-oldalunkra!