Babajóga

a

Baba-mama jóga

Miért jó dolog, ha babáddal jógázol?

Az érintéssel együtt járó mozgás valószínűleg a legerősebb inger, ami újszülöttünket éri. A jógában ez a stimuláció a szülő és a csecsemő kölcsönös részvételével történik, a baba ritmusában. Az anyukák számára a jógapózok mély ellazulást eredményeznek, a csecsemők pedig megnyugszanak tőlük.

 

A baba-mama jógát hibrid módon tartom, azaz személyesen is és online, az otthonotokból is becsatlakozhattok. Amelyik kényelmesebb számotokra. 

 

a

Gyorsítja a szülés utáni regenerációt

Hamarabb visszanyered a szülés előtti alakodat, ráadásul a babádat sem kell magára hagynod, hanem együtt mozoghattok. A rendszeres mozgás fokozatos visszavezetésében nagy segítség lehet a babás jóga.

a

Megelőzi a depressziót

A szülés utáni depresszió gyakori jelenség a frissen szült anyukáknál: az órák nem csak a mindennapi mókuskerékből zökkentenek ki, de hozzád hasonló kisbabás anyukákkal is találkozol, közösségben leszel.

a

Ellazít és fejleszti az idegrendszert

A babajógán észrevétlenül, játékosan fejlesztjük a pici idegrendszerét, mozgásérzékelését és egyensúlyérzékét. Ráadásul jóga után biztosan jobban és többet alszik majd a babád, az emésztést stimuláló „ászanák” pedig enyhítik a pocakfájást.

a

Elősegíti a korai szocializációt

A babajóga nem csak a babád és közted lévő kötődést erősíti, de a baba szocializációját is megkezdjük vele. Ebben ráadásul Te leszel a segítségére, ez pedig biztonságot ad mindkettőtöknek. Gyermeked később könnyebben beilleszkedhet az új közösségekbe.

A jóga erőforrás, melyből merítve a babák képesek lesznek a stressz hatékony kezelésére, és megtanulnak igazán ellazulni. Az érintés, a mozgatás és mozgás kombinációja sok érzékletet magában foglaló ingerlésként éri a babát.

a

Mikortól ajánlott a babajóga?

8 hetes kortól 8 hónapos korig. A babákat lágyan masszírozzuk, majd passzívan mozgatjuk, ringatjuk, hintáztatjuk, vagy ha épp aludni szeretne akkor hagyjuk pihenni, így több időd lesz magaddal foglalkozni.

Természetes szülés után a 6 hetes orvosi kontrollt követően fokozatosan el lehet kezdeni, folytatni a jógázást, figyelve testünk jelzéseit. 

Császármetszés esetén 3 hónapos kortól ajánlott a babajóga, ha az orvosod is engedi.

Hasznos tudnivalók a babajóga-órákhoz

Nálunk fő a kényelem!

Javasoljuk, hogy légy türelmes a kisbabáddal, ha az első pár alkalommal nyűgösebb az órán. Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához.

Akkor se ess kétségbe, ha a babád sír vagy épp megéhezik! A konyhában tudsz melegíteni, az öltözőben, vagy a galérián kialakított szobákban meg tudod szoptatni, tisztába tudod tenni.

Mit hozzak magammal?

Kényelmes ruházatot és mindent, amire a babának szüksége van: váltás pelus, ruha, cumi, kedvenc alvós plüss, bármi egyéb.

Hogy juthatsz el hozzánk?

A stúdió a 2.emeleten van, de a liftig sajnos pár lépcsőfokon is túl kell jutni. Így, ha megteheted, akkor hordozókendővel gyertek jógázni.

babas mamas joga

Baba-mama jóga

keddenként 10-től

3500 Ft/60 perc

6 alkalmas bérlet 20 000 Ft

(8 hétig érvényes)

Jelentkezés az online időpontfoglalón keresztül!

Hogy jelentkezhetsz hozzám baba-mama jógára?

Ha úgy döntöttél, szeretnétek babáddal kimozdulni, hozzád hasonló kismamákkal találkozni, akkor nincs más dolgod, mint az alábbi listából kiválasztani a számodra ideális dátumot, és lefoglalni egy helyet magatoknak. Várlak szeretettel!