Gyermekjóga

a

Gyerekjóga

Miért jó dolog a gyerekjóga?

a

Javítja a testtartást

Az órákon végzett gyakorlatok szimmetrikusan erősítik és nyújtják az izmokat, fejlesztik az egyensúlyérzéket. A helyes testtartással a szervezet oxigénellátása is javul, ami csökkenti a fáradékonyságot és javítja a közérzetet.

a

Segíti a koncentrációt

A gyakorlatok egyszerre stabilizálják és regenerálják az idegrendszert, egyben segítik az aktív figyelem kialakítását. Az órákon tanultak segítik az óvodában, iskolában való fegyelmezett koncentráció képességét.

a

Önbizalmat ad

Nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is szükségük van az önbizalmuk fejlesztéséhez. Ezzel nemcsak a gyermekkoruk lesz boldogabb, de sikeresebb felnőtté is válhatnak. A jógagyakorlatok pedig lefektetik az alapot a lelki fejlődéshez.

a

Játékosan fejleszt

Nem csak az órákon elvégzett gyakorlatok, de a közösségi lét is fontos: fejleszti a gyermek szocializációját. A játékos gyakorlatokkal észrevétlenül fejlődnek, szórakozva tanulnak, közben pedig velük egykorúak társaságában vannak.

Gyermekfoglalkozásaimon az egyéniség kibontakoztatására fókuszálok, a mozgás segítségével a gyermekeket önmaguk megismerésére, elfogadására késztetem, játékosan, felesleges korlátok nélkül. Kis létszámú csoportokban dolgozom, hogy minden gyermek kellő figyelmet kapjon.

a

Mi történik a gyerekjóga-órán?

Az óráimat játékosan, mesébe szőve építem fel, jógaszónyegünkön elrepülünk jógaországba, ahol az ászanák alapjaival ismerkedünk. A gyerekjóga-foglalkozás ideje 50-60 perc, amit egy játékos-mondókás bemelegítéssel kezdünk, majd ezt követi egy kis légzőgyakorlat, végigkövetve a levegő útját. Folytatva az órát, az ászanákat tartjuk ki egy pár légzésig. A következő rész a relaxálás. A mai rohanó világban a gyerekeknek is nagy szükségük van az elcsendesedésre, befelé figyelésre. Az óra záró része mindig nagymozgásos játék.

Hogyan tudtok jelentkezni a gyerekjóga-órákra?

Óráinkra a gyerekjóga-oktatónál, Eszternél tudtok jelentkezni Messengeren vagy telefonon a 36202304080 számon.

Kérjük, hogy 15 perccel korábban érkezzetek az órák előtt. 

Óráink kiscsoportosak, a jelentkezési létszám limitált, így ne habozzatok jelentkezni!

Az órarendért pedig kattintsatok a lenti gombra, vagy görgessetek az oldal aljára.. 🙂

Hasznos tudnivalók az órákhoz

Milyen öltözékkel készüljetek?

A fő szempont a kényelem: akár az otthoni, „játszós” ruha is tökéletes. Szőnyeg és egyéb eszközök nem szükségesek, ezeket én biztosítom az órák során.

gyermekjóga óra

Hány éves kortól jöhettek?

Foglalkozásaimon 3-10 éves korú gyerekek vehetnek részt. A csoportok kis létszámúak, 8-10 fősek, így minden gyermek megfelelő mennyiségű odafigyelést kap.

Én, mint szülő, részt vehetek-e az órán?

A foglalkozáson csak gyerekek vehetnek részt: a szülők számára fenntartunk ülőhelyeket, de az az egy óra, amíg tart a foglalkozás, kiváló lehetőség, hogy néhány dolgot elintézz. 🙂

kislany gyerekjoga oran
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
13.00
14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
19.00

Hétfő

Csütörtök

No orak available!