Gyermekjóga

a

Gyerekjóga

Miért jó dolog a gyerekjóga?

a

Javítja a testtartást

Az órákon végzett gyakorlatok szimmetrikusan erősítik és nyújtják az izmokat, fejlesztik az egyensúlyérzéket. A helyes testtartással a szervezet oxigénellátása is javul, ami csökkenti a fáradékonyságot és javítja a közérzetet.

a

Segíti a koncentrációt

A gyakorlatok egyszerre stabilizálják és regenerálják az idegrendszert, egyben segítik az aktív figyelem kialakítását. Az órákon tanultak segítik az óvodában, iskolában való fegyelmezett koncentráció képességét.

a

Önbizalmat ad

Nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is szükségük van az önbizalmuk fejlesztéséhez. Ezzel nemcsak a gyermekkoruk lesz boldogabb, de sikeresebb felnőtté is válhatnak. A jógagyakorlatok pedig lefektetik az alapot a lelki fejlődéshez.

a

Játékosan fejleszt

Nem csak az órákon elvégzett gyakorlatok, de a közösségi lét is fontos: fejleszti a gyermek szocializációját. A játékos gyakorlatokkal észrevétlenül fejlődnek, szórakozva tanulnak, közben pedig velük egykorúak társaságában vannak.

Gyermekfoglalkozásaimon az egyéniség kibontakoztatására fókuszálok, a mozgás segítségével a gyermekeket önmaguk megismerésére, elfogadására késztetem, játékosan, felesleges korlátok nélkül. Kis létszámú csoportokban dolgozom, hogy minden gyermek kellő figyelmet kapjon.

a

Mi történik a gyerekjóga-órán?

Az óráimat játékosan, mesébe szőve építem fel, jógaszónyegünkön elrepülünk jógaországba, ahol az ászanák alapjaival ismerkedünk. A gyerekjóga-foglalkozás ideje 50-60 perc, amit egy játékos-mondókás bemelegítéssel kezdünk, majd ezt követi egy kis légzőgyakorlat, végigkövetve a levegő útját. Folytatva az órát, az ászanákat tartjuk ki egy pár légzésig. A következő rész a relaxálás. A mai rohanó világban a gyerekeknek is nagy szükségük van az elcsendesedésre, befelé figyelésre. Az óra záró része mindig nagymozgásos játék.

Hogyan tudtok jelentkezni a gyerekjóga-órákra?

Óráinkra a gyerekjóga-oktatónál, Eszternél tudtok jelentkezni Messengeren vagy telefonon a 36202304080 számon.

Kérjük, hogy 15 perccel korábban érkezzetek az órák előtt. 

Óráink kiscsoportosak, a jelentkezési létszám limitált, így ne habozzatok jelentkezni!

Az órarendért pedig kattintsatok a lenti gombra, vagy görgessetek az oldal aljára.. 🙂

Hasznos tudnivalók az órákhoz

Milyen öltözékkel készüljetek?

A fő szempont a kényelem: akár az otthoni, “játszós” ruha is tökéletes. Szőnyeg és egyéb eszközök nem szükségesek, ezeket én biztosítom az órák során.

gyermekjóga óra

Hány éves kortól jöhettek?

Foglalkozásaimon 3-10 éves korú gyerekek vehetnek részt. A csoportok kis létszámúak, 8-10 fősek, így minden gyermek megfelelő mennyiségű odafigyelést kap.

Én, mint szülő, részt vehetek-e az órán?

A foglalkozáson csak gyerekek vehetnek részt: a szülők számára fenntartunk ülőhelyeket, de az az egy óra, amíg tart a foglalkozás, kiváló lehetőség, hogy néhány dolgot elintézz. 🙂

kislany gyerekjoga oran
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
19.00

Hétfő

Csütörtök

No orak available!

Várunk sok szeretettel minden gyermeket (és szüleiket) jógaóráinkon! Coaching szolgáltatásaink pedig az egész családnak segítséget nyújthatnak.

Látogass el Facebook-oldalunkra!