Gyermekcoaching

a

Gyermekcoaching

Miért érdemes gyermekcoach-hoz fordulni?

a

ha úgy érzed, hogy minden eszközöd elfogyott, és tanácsra van szükséged, a gyermekcoach segíthet átlendülni az időszakon vagy helyzeten

a

a gyermek életkorának, egyéni helyzetének és tulajdonságainak megfelelő módon és eszközökkel dolgozom, testreszabott megoldásokkal 

a

már néhány ülés is elég lehet, hogy megtaláld, vagy megtaláljátok az ideális megoldást, és túljussatok a problémás helyzeten

Mazsuné Kelemen Eszter vagyok, és gyerekcoachként tudok Neked segíteni, ha szülőként elakadtál valamiben gyermekeddel kapcsolatban, vagy csak egyszerűen fáradt vagy és jólesne beszélgetni, tanácsot kérni.

Gyermeked nehezen viseli az új helyzeteteket (pl. válás, költözés, szülő betegsége, társas kapcsolatok stb.)? Úgy érzed, hogy folyamatosan félremegy köztetek a kommunikáció? Beilleszkedési problémái, táplálkozási vagy testképzavarai  vannak? Tanácstalan vagy a továbbtanulást, a jövőjét illetően? Ilyen és hasonló esetek többségében a gyermekcoaching segítséget jelenthet.

Az egész családot érintő helyzetekben is tudunk segítséget nyújtani: ha inkább ez érdekelne, kattints a családcoaching oldalra.

a

Hogyan tud segíteni a gyermekcoach?

Első alkalommal a szülőkkel folytatok konzultációt a kezelendő problémák és a közös terápiás cél meghatározása céljából. Majd ezt követi a gyermek fejlődéstörténetének részletes átbeszélése (anamnézis felvétele: terhesség, szülés-születés körüli problémák stb. feltárása).

A gyermekekkel változatosan, játékosan, ugyanakkor hatékonyan lehet együtt dolgozni. A szülői konzultációt követő első alkalommal már a gyermekkel beszélgetek az érzéseiről, szorongásairól, vágyairól, álmairól. Fókuszba helyezem meglévő kompetenciáit, erősségeit, amiket céljai eléréséhez tud majd használni.

Minden esetben törekszem a sikeres munkához elengedhetetlen biztonságos légkört megteremteni. A folyamatot játékosan, a gyermek személyiségéhez, életkorához igazítom. Fontos szempont, hogy a gyermek önbizalmát, önértékelését fejlesszem, (legalább 3-5 alkalommal), mert csak így válhat határozott, magabiztos felnőtté.

Milyen problémákban tud segíteni a gyermekcoach?

De nehéz az iskolatáska! - tanulási problémák megoldása, tanulási módszerek elsajátítása

Érzelmek a gyermekek életében

Szociális kapcsolatok az iskolában

Továbbtanulási ötletek

A számítógép és az okostelefonok ésszerű használata

Elváltak a szüleim